Macau, tyfoons en Kuala Lumpur

Selamat petang, oftewel: Goedemiddag allemaal!

Vanuit ons hostel in Chinatown, Kuala Lumpur het vervolg van ons grote avontuur! De laatste dagen in Hong Kong waren vooral warm! Om de hitte en drukte van de stad een beetje te ontvluchten zijn we naar Lantau gegaan, het grootste eiland (naast Hong Kong Island) in de SAR. Daar konden we met een kabelbaan naar een van de heuveltoppen van het eiland om 's werelds grootste zittende Buddha-beeld te gaan bekijken. Een kleine 200 treden omhoog wandelend in de hitte trotserend stonden we naast het inderdaad zeer indrukwekkende, 42-meter hoge Buddha-beeld met uitzicht over het hele eiland! De terugtocht naar beneden was gelukkig een stuk aangenamer, tot we beneden aankwamen en de combinatie hitte, zon, inspanning en te weinig drinken met name Anne wat teveel werd. Beneden aan de voet van het beeld was een klooster dat we nog wilden bezoeken, maar dat werd een erg rustig bezoek: Anne op een bankje in de schaduw (puffend, steunend en trillend) en Wouter op zoek naar eten en drinken om het tekort aan mineralen, zouten en suikers weer aan te vullen... Een bak Noodles en wat water later ging het gelukkig weer en konden we met de bus naar het hoofddoel van vandaag: het strand! Het noodlot sloeg echter werderom toe toen de lucht alsmaar donkerder en donkerder werd op weg naar het strand. Opeens herinnerden we ons ook weer het bord wat vanochtend in de hotel-lobby stond: 'Tyfoon Warning No. 1 hoisted'. Om een lang verhaal kort te maken, ons middagje strand eindigde in een middagje op een overdekt terras biertjes drinken met uitzicht op de (vrij heftige) regen!

De volgende dag met de boot naar Macau verkast (nog steeds regen en wind helaas), waar we bij het uitstappen van de boot in het Las Vegas van China terecht kwamen. Overal grote hotels (MGM-grand, The Sands, etc.), het een nog groter en kitscheriger dan de ander. Wel heel indrukwekkend om te zien! Uiteraard hebben we zelf ook nog een gokje gewaagd aan de 'Dai-Siu' tafel, en hoewel we op een indrukwekkende verdubbeling van onze inzet stonden uiteindelijk toch al onze centjes verloren (maar liefst 6 hele euro's). Macau bleek ook nog een mooi oud Portugees Koloniaal centrum te hebben, hoewel de Chinese bevolking goed hun best had gedaan om die gebouwen te verbergen achter neon-reclame en Mc-Donalds uithangborden... De tyfoon was inmiddels in kracht toegenomen tot niveau 8 (het hoogste niveau) en we begrepen dat alle vluchten vanaf Macau airport gecancelled waren... Gelukkig wist de concierge van ons (luxe 5-sterren) hotel ons de volgende ochtend te vertellen dat onze vlucht wel gewoon door zou gaan!

Na een prima vlucht met Air Asia zitten we nu in Kuala Lumpur in Chinatown, het Backpackers mekka. Het is even wennen aan ons hostel (kleine achteruitgang t.o.v. ons laatste 5-sterren hotel, maar financieel wel aantrekkelijk!) maar de stad is erg leuk. De wijk waar we zitten doet zijn reputatie eer aan en het is hier 24-uur per dag druk met marktjes, terrasjes en winkelend personeel. Ook het eten is erg lekker en niet duur! Zoals het een goed toerist betaamd hebben we ook de Hop-on / hop-off tour gedaan, hoewel dat meer in de file staan was dan echt sight-seeing... Anne heeft overigens een significant deel van de tocht aan de binnenkant van haar oogleden bekeken, maar echt heel veel heeft ze ook niet gemist. De Petronas Twin Towers (met 452 meter het 4-na hoogste gebouw ter wereld) waren wel erg indrukwekkend, vanavond gaan we een poging doen ze ook 'by night' te gaan bekijken nadat we met Kim en Djim (Nederlanders uit de Hop On/Off bus) een hapje gaan eten in 'vibrant Chinatown'. Morgenavond gaan we met de nachtbus naar Kuala Besut, het stadje waar de boten naar de Perhentians vertrekken, om heerlijk een weekje bij te tanken op de tropische stranden daar!

Jullie allemaal heel erg bedankt voor de leuke reacties op het weblog, leuk om van het thuisfront te horen!

Wouter en Anne

Eelke

Nog maar een weekje onderweg en al veel gezien! Ben jaloers als ik de verhalen lees vanchter mijn bureau in een warm (bijna leeg) kantoor op vrijdagmiddag... ;) Lekker relaxen op de Perhentians, have fun!

Eelke

Tinus

Lieve Wouter en Anne!

Klinkt goed allemaal! Ik hoop dat Anne inmiddels weer helemaal de oude is! Hier is het met bewolking maar tegen de 30 graden weer scriptietijd. De zeilweek was echt fantastisch, goed weer, goed gezelschap en lekker eten en drinken...

Ben benieuwd naar jullie volgende verhaal!

Kus

Tinus

daan en willemijn

ha lieve pipo's, leuke foto's hoor. grappig om te lezen dat jullie chinatown ook leuk vinden. al in little india geweest?
geniet van het warme plakkerige weer (eigenlijk is rotterdam vrijwel hetzelfde als KL... o nee, toch niet) en veel plezier op die leuke eilandjes!

Liek

Hoi lieverds!
Jaloers makende foto's en verhalen!! (Op die paarse cape + de heat stroke na dan he...). Grappig dat jullie pas net weg zijn, maar al zo veel hebben gedaan! Straks lekker een week niksen op bounty eiland!
Hier alles goed. Mag al 2 dagen om 15 uur naar huis, omdat het te warm is op kantoor...!
Dikke kus, Liek

Peter & Loes

Als wij dit schrijven zitten jullie in de bus van Kuala Lumpur naar de oostkust van Maleisie,vlak bij waar
de Perhentians liggen. We hebben zitten kijken op www.perhentianisland.info en zijn nu al een beetje jaloers! Gaan jullie op het kleine of grote eiland zitten?
Heel veel plezier daar & een dikke kus

Annette en Ben

Ook vanuit het 'hoge noorden' volgen wij jullie reis via de website. Heel interessant en leuk om te lezen.
Veel plezier!
Annette en Ben

Anne Marie en Jan

We zijn weer terug van onze vakantie en gelijk even jullie blog bijgelezen. Wat hebben jullie al weer veel gezien! En wat een prachtige foto`s! Maar, Annemarlijn, op tijd drinken!!!! En zoutjes, chips o.i.d. meenemen. Jullie zullen nog warmte genoeg tegenkomen, vermoed ik!
Dit blijft even kort, later meer reactie, want de mannen willen eten.....
Dikke kus van ons, en geniet ervan!!

David

Ja dat zijn allemaal mooi verhalen hoor, maar hoe is de pindasaus??

daan

en hoe zijn de "massages-met-happy-ending"?

els

Leuk verslag ondersteunt met mooi foto's!! Ben er op deze manier een heel klein beetje bij zullen we maar zeggen....En A, hebben ze daar geen broodjes van bakker bart??? Wel op tijd eten he.....dat drinken zit waarschijnlijk wel goed.....

Bernard&Joan

Hoi Anne en Wouter,
Leuk dat we jullie reis "mee gaan beleven". Geniet van het Bounty-uitzicht, alhoewel het Nederlandse uitzicht op zee in deze dagen ook niet echt slecht is. Jullie gaan ongetwijfeld leuke contacten opdoen met andere trekkers en zullen ook wel goede tips krijgen. Heel veel plezier en rust lekker uit voordat je "het wandelingetje"begint.

Paddy en Tamara

selamat pagi!
Op het strand naar rechts, onder het camouflagenet plaatsnemen, stuk baracuda van de BBQ bestellen en niet de snicker shake vergeten he!!
groetjes, T&P

Eva

Hai Anne en Wouter,

Wat leuk om een beetje op de hoogte te bijven, vooral de foto's geven een goede indruk. Die paarse gewaden staan jullie prachtig haha, alhoewel ik me kan voorstellen dat die het er met deze temperatuur niet echt beter op maken. gelukkig konden jullie ze buiten weer uit neem ik aan:)! Veel plezier in Kuala Besut komende week!

Liefs Eva

Remco en Judith

Hoi luitjes,

Maar goed dat er een (bijna) dokter mee op reis is, want de juiste combinatie van noodles en water leer je enkel bij een jarenlange studie natuurlijk!

Het zijn mooie foto's en goede verhalen van de juiste grootte. Blijf het (thuis)front op de hoogte houden!

V en B

Thea , Martijn en Emma

Joehoe backpackers!

Hele mooie verhalen, zo reizen we allemaal een beetje mee. En ook de foto's zijn super!

Geniet!
Kus,